<

جزئیات خبر

اطلاعات

چشم‌انداز بازار آهن تا پایان سال ۱۴۰۰

یکی از مهمترین عواملی که بازار را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد و به عبارتی مانند دماسنجی عمل می‌کند که با کوچکترین رویدادی کاهش یا افزایش می‌یابد، نرخ دلار است. این روزها تنها فاکتور مهمی که ممکن است نرخ ارز را در داخل کشور دچار نوسان کند، نتایج حاصل از مذاکرات هسته‌ای است که دور هفتم آن روز گذشته برگزار شد. اخباری که از نتایج مذاکرات در رسانه‌ها منعکس شد بیانگر برگزاری موفقیت‌آمیز این نشست است.

اینکه ما چهار عنصر اصلی داریم

  • برآورد کلی از اوضاع فعلی جامعه بیانگر این است که به دلیل کسری بودجه، تورم بالا، میزان ورود ارز به کشور و همچنین میزان فروش نفت، کاهش نرخ ارز ادامه‌دار نخواهد بود و متأثر از عوامل ذکرشده ممکن است حتی روندی معکوس نیز در پیش بگیرد.
  • دومین عامل مهم که در بازار فولاد تأثیر بسزایی دارد نوسانات بازارهای جهانی است. اما آنچه در چند روز اخیر موجب نگرانی شده، اخبار منتشرشده درباره گسترش سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «او میکرون» است که قطع به یقین برای همه بازارها تهدید بزرگی به شمار می‌رود.
  • عامل دیگری که در گستره جهانی موجب نگرانی شده است سیاست‌های انقباضی پولی و مالی گسترده‌ای است که فدرال رزرو اعمال کرده و بانک‌های سایر کشورها نیز به تبعیت از فدرال رزرو این سیاست‌ها را اعمال می‌کنند که به نوبه خود تأثییرات اثربخشی در بازار آهن خواهد داشت. بنابراین آنچه از اوضاع بازارهای جهانی به دست می‌آید این است که در مدت محدود باقیمانده تا پایان سال ۲۰۲۱ صعود ناگهانی و شارپی قیمت‌ها در بازارهای جهانی و همچنین بازار فولاد، امری بعید و دور از انتظار است.از همین رو محتمل‌ترین گزینه ایجاد تکانه‌های مثبت اما محدود در بازه سال نو چینی و آغاز ماه ژانویه است که به نظر می‌رسد چندان ادامه‌دار نخواهد بود.
  • صادرات عامل مهم دیگری است که اثربخشی قابل توجهی در نوسانات بازار فولاد دارد. مطابق آمار و گزارش‌ها بیشترین صادراتی که از کشور ایران صورت می‌گیرید صادرات مواد اولیه و محصولات میانی است، اما به دلیل تحریم‌های گسترده‌ای که بر کشور اعمال شده صادرات محصولات نهایی به‌ندرت اتفاق می‌افتد و با محدودیت‌هایی روبه‌رو است.از سوی دیگر از آنجایی که افغانستان به عنوان کشور همسایه از مقاصد صادرات ایران بود، با حاکم شدن طالبان بر این کشور صادرات محصول به افغانستان نیز به‌طور تقریبی به صفر رسیده است و به عبارتی صادراتی صورت نمی‌گیرد.همچنین با کاهش ارزش لیر ترکیه بازارهای این کشور نیز به مراتب ضعیف شده است از طرفی کشور عراق هم که دیگر مقصد صادرات ایران بود به دلیل برخی مسائل سیاسی چندان اوضاع مناسبی ندارد در نتیجه همه این موارد در حال حاضر از عوامل تضعیف صادرات ایران به شمار می‌روند.
04135264493-7